In opdracht van verschillende tennisverenigingen hebben we geluidonderzoek verricht (metingen en modelmatig) naar het effect van (nieuwe) padelbanen

Padel is een racket- en balsport. Het wordt altijd met vier spelers gespeeld, waarbij een bal, die lijkt op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld dient te worden. Het is een mix van tennis en squash. Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) geslagen worden, zonder dat de bal eerst een van de wanden raakt. Het doel is om de tegenstander(s) te beletten de bal terug te slaan. De bal blijft echter in het spel als deze eerst de grond raakt en nadien een van de wanden. Dit zorgt voor langere rally’s. Dit betekent ook dat tactiek belangrijker is dan kracht, aangezien de bal steeds kan terugkeren. De sport wordt zowel recreatief als competitief beoefend.

Heeft u ook plannen voor de aanleg van padelbanen of bent u daar al mee bezig? Wij kunnen u adviseren in de akoestische aspecten, die optreden in de directe omgeving van de padelbanen.