In opdracht van een productiebedrijf in Alphen aan de Rijn zijn er geluidmetingen uitgevoerd in een productiehal. Het akoestische klimaat in de productiehal was niet optimaal en daarom is er nader onderzoek verricht.

Een veelvoorkomend, maar vaak onderkend probleem is een slechte akoestiek in een productiehal of werkplaats. Er wordt vaak met luidruchtige machines gewerkt en in de ruimte bevinden zich voornamelijk harde materialen zoals staal, beton en glas. Teveel galm in een ruimte kent veel nadelen. Het zorgt voor stress, slechte verstaanbaarheid en het vermindert de concentratie. Dit leidt tot vermoeidheid, verminderde productiviteit en een hogere kans op fouten. Dit kan in uiterste gevallen tot gevaarlijke situaties of zelfs bedrijfsongevallen leiden. Door galm te verminderen, dus de akoestiek te verbeteren, kan het akoestische klimaat worden verbeterd.

Met het geluidonderzoek is de nagalmtijd in de productiehal en de geluiduitbreiding van de bedrijfsactiviteiten op de verschillende werkplekken inzichtelijk gemaakt. Op basis van dit onderzoek zijn er absorptiepanelen in de bedrijfsruimte aangebracht, waardoor de akoestische beleving in de productieruimte sterk is verbeterd.

Wilt u de akoestische prestaties van uw productieruimte ook nader onderzoeken, dan kunt u contact met ons opnemen.