Verkeer, installaties of bedrijfsactiviteiten kunnen voelbare trillingen of hoorbaar laagfrequent contactgeluid veroorzaken. Vervelend voor bewoners, maar bijvoorbeeld ook voor bedrijven die met gevoelige onderzoeksapparatuur werken. Om objectief te beoordelen of een trilling voor schade of hinder zou kunnen zorgen kan een trilling meter geplaatst worden. Trilling metingen worden vaak uitgevoerd bij bouw- en sloopprojecten, maar ook door reguliere bedrijfs- en/of transportactiviteiten dichtbij uw woning.

Onze toegepaste trilling meters zijn gekalibreerd en voorzien van een simkaart, waarmee de metingen via het internet ‘realtime’ te volgen zijn. Op afstand kunnen instellingen worden aangepast.

De trilling metingen worden beoordeeld volgens de SBR richtlijnen, te weten: schade aan gebouwen (deel A), hinder voor personen (deel B) en storingen aan gevoelige apparatuur (deel C). De metingen zijn een vertrekpunt voor advies voor maatregelen bij de trillingsbron of in het gebouw. Hierin staat omschreven hoe trilling metingen moeten worden uitgevoerd, beoordeeld en aan welke eisen apparatuur moet voldoen.

Meer weten?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Meer weten over geluid gerelateerde zaken Wij zijn er voor u.

Geopend van maandag t/m vrijdag
van 8:30 – 17:00 uur