In nieuwe gebouwen wordt al op voorhand rekening gehouden met de akoestiek in een gebouw of woning. Contactgeluid, luchtgeluid en burengeluid kunnen al tijdens de bouw voorkomen worden met de juiste maatregelen. Zo voldoet een gebouw direct aan alle regels van het Bouwbesluit. Wij adviseren over geluidisolatie en -absorptie om geluidoverlast in de toekomst te voorkomen. Met slimme technieken die in de bouwconstructie worden meegenomen wordt een gebouw al snel een duurzame en prettige plek om te vertoeven.

Bij luchtgeluid betreft het een bron die direct de omringende lucht in trilling brengt. Denk hierbij bij geluid van buiten aan vliegtuigen, motoren, grasmaaiers en bij geluid van binnen aan muziek, luide stemmen, geruis van de mechanische ventilatie of een audio systeem.

Bij contactgeluid betreft het een bron die de bouwconstructie door direct mechanisch contact in trilling brengt. Deze trillingen, overgebracht via de bouwconstructie, worden uiteindelijk afgestraald in de ruimte waar we ons bevinden en worden waargenomen. Denk hierbij aan geluid op via vloeren en wanden: belopen van de trap, wasmachines en andere installaties, waterleidingen, doorspoelen van het toilet, en gecombineerd met luchtgeluid de tv of de muziekinstallatie van de buren. Bouwakoestiek heeft dus met geluidshinder en -beleving te maken.

Meer weten?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Meer weten over geluid gerelateerde zaken Wij zijn er voor u.

Geopend van maandag t/m vrijdag
van 8:30 – 17:00 uur