Al tijdens ontwerp en bouw van nieuwe gebouwen en woningen kan rekening worden gehouden met de akoestiek. Zo worden contactgeluid, luchtgeluid en burengeluid voorkomen en voldoet het gebouw direct bij oplevering aan het Bouwbesluit.

Wij adviseren over geluidisolatie en -absorptie om geluidoverlast in de toekomst te voorkomen. Met slimme technieken die in de bouwconstructie worden meegenomen wordt een gebouw al snel een duurzame en prettige plek om te vertoeven.

Bij luchtgeluid wordt de omringende lucht in trilling gebracht. De bron van luchtgeluid kan buiten zijn, bijvoorbeeld vliegtuigen, motoren of grasmaaiers, de bron kan ook binnen zijn, bijvoorbeeld muziek, luide stemmen, geruis van de mechanische ventilatie of een audio systeem.

Bij contactgeluid brengt een bron de bouwconstructie door direct mechanisch contact in trilling. Denk hierbij aan geluid via vloeren en wanden: het belopen van de trap, wasmachines en andere installaties, waterleidingen, doorspoelen van het toilet, en gecombineerd met luchtgeluid de tv of de muziekinstallatie van de buren.

Meer weten?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Meer weten over geluid gerelateerde zaken Wij zijn er voor u.

Geopend van maandag t/m vrijdag
van 8:30 – 17:00 uur